Skip to main content

Zbirke, predmeti, umjetnička djela
Autori: kustosi Muzeja grada Rijeke
Muzej grada Rijeke, 2010.
format: 14,5 x 21 cm, ilustracije u boji, 188 str.

Svake četiri godine Muzej prikazuje najnovije akvizicije, građu prikupljenu tijekom prethodnog razdoblja, koja je u međuvremenu i istražena, restaurirana i pripremljena za izlaganje. Akvizicije se priređuju već četvrti put, što potvrđuje ustrajnost i sustavnost, a uz izložbu uvijek se – pa i ovoga puta – objavljuje pregledan i temeljito ilustriran katalog koji prikazuje najvredniju i karakterističnu građu koju se prikuplja za vrlo raznolike muzejske zbirke.
Uz likovnu zbirku, zbirku umjetničkog obrta, glazbenu zbirku, zbirku numizmatike, vrijednosnica, medalja i odlikovanja …ovoga puta izlažemo i tehničku zbirku i fondove sekundarne dokumentacije.

Osim preciznog priručnika korisnog istraživačima hrvatske i riječke materijalne kulture u rasponu od baroka do druge polovice dvadesetoga stoljeća, ovaj je katalog obima 188 stranica, predstavlja i vrlo kvalitetna djela 17. i 18. stoljeća, no ujedno je i podsjetnik na svakodnevni život i na brojne male i zaboravljene predmete kakvi se najčešće ne nalaze u glavnini pregleda materijalne baštine.

Skip to content