Akvizicije - zbirke, predmeti, umjetnička djela 2006. - 2010. @ Muzej grada Rijeke
Akvizicije - zbirke, predmeti, umjetnička djela 2006. - 2010. @ Muzej grada Rijeke

Edukativna radionica "Upoznajmo muzej"

Radovi polaznika edukativno-likovnih radionica Upoznajmo muzej, koje su održane u Muzeju grada Rijeke od 15. 9. do 14. 6. 2010. godine.

Voditeljice edukativno-likovnih radionica: Mirna Kutleša i Marija Lazanja Dušević

Na radionicama je prisustvovalo sveukupno 82 polaznika u dobi od 5 do 15 godina. Radionice su obrađivane likovnim izražavanjem različitim tehnikama i materijalima, a osmislile su ih akademska slikarica Mirna Kutleša i povjesničarka umjetnosti Marija Lazanja Dušević, koje su djecu upoznavale sa pojmovima muzej / muzejski predmet / zbirke muzejskih predmeta / akvizicije / izložba, te edukativno-likovnim pristupom poticale kreativnost na temu zadanih pojmova, razvijajući likovni senzibilitet i sposobnost samostalnog kreativnog likovnog izražavanja.

Cilj radionice: kroz razne edukativno-likovne aktivnosti popratiti samu temu izložbe Vrijeme je da osvježite sjećanje-Akvizicije 2006.-2010. koja je postavljena u prizemlju i prvom katu muzeja. Ova radionica omogućavala je djeci da kroz vođenu igru osjete radost likovnog izražavanja, dok ih je s edukacijskog aspekta upoznavala osnovama korištenja brojnih tehnika i materijala, odnosno sa osnovnim muzejskim pojmovima.

Foto galerija - edukativna radionica "Upoznajmo muzej"

© 2010 MUZEJ GRADA RIJEKE | Izrada web stranice: NEON STUDIO