Skip to main content
PROJEKT U PRIPREMI

Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine

Palača Šećerane

Palača Šećerane

Motorni brod Galeb

Motorni brod Galeb

Turistička šetnica

Turistička šetnica

O projektu

Integrirani program Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine ima u fokusu obnovu i stavljanje u funkciju dva reprezentativna spomenika riječke industrijske baštine, ujedno zaštićena spomenika kulture Republike Hrvatske. To su motorni brod Galeb i palača Šećerane, koja se nalazi u sklopu nekadašnjeg industrijskog kompleksa Rikard Benčić. Program je u suštini projekt nove kulturno-turističke interpretacije gradske povijesti i kulturne baštine. On dodatno uključuje stvaranje nove gradske kulturno-turističke rute, također edukativne, znanstvene i promotivne aktivnosti usmjerene promoviranju projekta, u konačnici senzibiliziranju šire javnosti za riječku kulturnu baštinu.

Nakon završetka rekonstrukcije i opremanja, palača Šećerane i brod Galeb će na ukupno 9.524,9 četvornih metara imati višestruku kulturnu i komercijalnu namjenu. Bit će korišteni za stalne muzejske postave, povremene izložbe, kreativne radionice, umjetničke performanse, ljetne filmske predstave i tematske konferencije. Raspolagat će smještajnim prostorom za posjetitelje i nuditi niz komercijalnih usluga izravno povezanih s kulturnom baštinom.

Program je uključen u ključne strateške dokumente prijavitelja i partnera, a predviđeno je da traje 36 mjeseci.

PROJEKTNI PARTNERI I SURADNICI

Projektni partneri programa Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine je Grad Rijeka (kao prijavitelj projekta), Sveučilište u Rijeci i Turistička zajednica grada Rijeke. Suradnik u projektu je Muzej grada Rijeke.

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content