Skip to main content

U okviru obilježavanja Europskog tjedna, u četvrtak, 16. svibnja 2019., organizira se obilazak kompleksa Benčić. Na toj će se lokaciji, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, svoje mjesto naći Dječja kuća, Muzej grada Rijeke i Gradska knjižnica, a na tu se lokaciju već preselio Muzej moderne i suvremene umjetnosti.

Obilazak započinje ispred zgrade Muzeja moderne i suvremene umjetnosti (Krešimirova 26c), a održat će u dva termina, s početkom u 17 i 18 sati. Pozivamo građane u obilazak i upoznavanje s tim projektima.

Okupljenima će nakon obilaska, u zgradi Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, biti prezentiran EU projekt “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ i „Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt“.

Razgled lokacije i prezentacije projekata vodit će Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, uz podršku Europske komisije, organizira u okviru Europskog tjedna „Dane otvorenih vrata EU projekata” koji će se ove godine održati od 9. do 19. svibnja.

U kompleksu Benčić u tijeku su radovi na uređenju palače Šećerane – nekadašnje upravne zgrade industrijskog kompleksa u koju će preseliti Muzej grada Rijeke. U tijeku su i radovi na izgradnji Dječje kuće, jedinstvenog objekta u Hrvatskoj u kojoj će više ustanova u kulturi stvarati kulturne sadržaje za djecu i u koju će preseliti Dječja knjižnica Stribor, te radovi na uređenju okoliša kompleksa.

Uskoro kreću radovi i na objektu buduće Gradske knjižnice, a MMSU već je preselio u preuređeni objekt kompleksa Benčić.

Skip to content