Skip to main content

Proljeće je u zraku. Uđimo u njega punim plućima, otvarajući prostor kreativnosti na raznovrsnim radionicama i susretima. A gdje nego u Art kvartu Benčić? Ovo je proljeće u njemu drukčije od prethodnih. Sada nas tu čeka Gradska knjižnica, dok su bageri s gradilišnih površina u povlačenju. Dodamo li tomu treći rođendan Dječje kuće, toga gnijezda nadolazećih kreativaca, sve je jasno. Pred nama su dani koje smo nazvali dani pu(oo)panja, za mlade i sve koji se tako osjećaju.  Eh, taj proljetni Art kvart. Što želimo u njemu?

Želimo čist kvart u kojem se brinemo za kućne ljubimce i higijenu pa ćemo učiti o tome i vidjeti što možemo zajedno učiniti…  Želimo mnogo stabala i cvijeća pa ćemo uzeti stvar u svoje ruke i učiti o sadnji, gnojivu, pčelicama… ️Želimo primjereno ostavljanje pelena i kvalitetnu kakicu bebača pa ćemo otkrivati  tajne i  te esencijalne teme… ️ Želimo dobre pjesme pa ćemo obilježiti i Svjetski dan poezije baš na prvi dan proljeća… ‍♂️‍♀️ Želimo i super proslavu trećeg rođendana Dječje kuće koja će biti u subotu, 23. ožujka. Naravno, s diskom.

Budite pametni, priključite se. Propu(oo)pat ćemo zajedno. U razdoblju od 21. do 24. ožujka, programe organiziraju Gradska knjižnica Rijeka, Art-kino Croatia, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Muzej grada Rijeke i Gradsko kazalište lutaka Rijeka.

Kakav je program Muzeja grada Rijeke? Za Vas smo pripremili dvije radionice.

Na radionici Gemoterapija u službi ljepote polaznici će izraditi tonik za lice od vodeno glicerolnih ekstrakata bilja i pupoljaka. Dobro je znati kako je gemoterapija (od latinskog gemma – pupoljak, therapia – liječenje) vrsta biljne medicine koja koristi posebne pripravke od mladih tkiva drveća i grmlja. Za pripremu pripravaka se najčešće koriste pupoljci, a ponekad mladice, rese, sok i mlado korijenje drveća i grmlja. Sastojci se beru u proljeće, kada su na vrhuncu nicanja. Neki sastojci javljaju se u biljkama isključivo u to doba, zbog toga su pupoljci, mladice i svježe korijenje riznica vitamina i minerala. Radionica je za  odrasle, a izvodi je Udruga EteriCo u Palači šećera 21. ožujka, od 17 do 18 sati.  Sudjelovanje košta 10 eura po osobi, a prijave se primaju na adresu https://forms.office.com/r/XqUza1jeqN.

Na radionici Šarenilo pisanica podsjećamo kako se bliži Uskrs, za što se valja pripremiti.   Svake godine želimo probati nešto novo, dajući maha kreativnosti. Ovaj put ćemo isprobati klasičnu salvetnu (decoupage) tehniku te ukrašavati stiroporna jaja motivima koji asociraju na proljeće. Izradit ćemo i košaricu za jaje. Radionica je za djecu u dobi od 7 do 11 godina, a vodi je muzejska pedagogonja JosipaVerbanac. Održava se u Palači šećera 22. ožujka, od 17 do 18 sati, i besplatna je. Prijave se primaju na adresu https://forms.office.com/r/Upirthf1XB

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content