Skip to main content

Mađunarodni dan muzeja obilježava se od 18. svibnja 1977. godine, kada je ICOM (International Council of Museums) omogućio muzejskim ustanovama da se svako godine predstave u okviru druge teme.

Međunarodni dan muzeja se u Hrvatskoj obilježava od 1980. godine. Ovogodišnja tema „Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje“ okreće se u smjeru promišljanja o novim održivim muzejskim modelima koji će kroz društveni angažman, racionalno korištenje resursa i stvaranje inovativnih kulturnih doživljaja odgovoriti na socijalne, ekonomske i klimatske izazove današnjice.

Ovom prilikom i Muzej grada Rijeke otvara svoja vrata posjetiteljima uz besplatan ulaz.

Radno vrijeme u Palači šećera gdje je uz stalni postav moguće obići i izložbu “Nepoznati Klimt je od 11 do 20 sati. U Palači je moguće kupiti i sva muzejska izdanja uz 20 posto popusta.

Vrata danas otvara i izložba “Riječki torpedo – prvi na svijetu u željezničkom skladištu na Žabici u vremenu od 14 do 20 sati.

U prostorima Muzeja na Trgu Riccarda Zanelle 1/1 postavljena je izložba “Moda i strip” koju je moguće pogledati od 16 do 20 sati.

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content