Skip to main content

Muzej grada Rijeke pripremio je zanimljive sadržaje za svoje posjetitelje na sve tri lokacije povodom Međunarodnog dana Muzeja 18. svibnja 2023. godine.

Otvaramo vrata Palače šećera, Torpeda i Kockice i pozivamo na stručna vodstva, radionice, ali i na otvorenje zanimljive izložbe!

 

Palača šećera, Krešimorova 28, od 11 do 18 sati

U Palači šećera, stručnim vodstvom upoznajemo posjetitelje sa uzbudljivom povijesti grada od 18. do 20. stoljeća, a organiziramo i besplatnu radionicu za djecu i odrasle, Quillinga – tehnike savijanja papira za početnike. U 19 sati pozviamo na otvorenje izložbe Travaljine violine, izložbe rukotvorina svestranog Danila Travalje i njegova oca.

  • za besplatno stručno vodstvo u 17 sati možete se prijaviti telefonski na 554 270, u utorak i srijedu od 12 do 17 sati
  • za radionicu u 17 sati možete se prijaviti putem linka: https://forms.office.com/r/kAFQdqKZpA
    • sudionici će na radionici naučiti quilling tehniku – tehniku savijanja papira (filigran od papira) te namotavanja raznobojnih trakica koje se lijepe na podlogu ili međusobno, čime nastaju različiti papirnati ukrasi, koji spojeni sačinjavaju prava mala (ili velika) umjetnička djela. Radionica je osmišljena u okviru 28. EMA i Međunarodnog dana muzeja na temu „ZA(JEDNO): svi za muzej“ s ciljem aktivnog uključivanja posjetitelja svih dobnih skupina u kreiranje muzejskog programa. Radionica će se održati pod vodstvom članica Kluba umirovljenika Srdoči koje će pokazati jednostavnu i opuštajuću tehniku quillinga te oblikovanje maštovitih papirnatih mozaika. Polaznici će naučiti izrađivati svitke različitih oblika te se zabaviti u izradi slike s cvjetnim motivima.
Kockica, Trg Riccarda Zanelle 1/1, od 12 do 18 sati

U Kockici donosimo priču o izložbi Alga Sušak – čuvar vašeg zdravlja, točnije o značajnom ljekarničko – kozmetičkom laboratoriju sušačke privrede između dva svjetska rata.

Riječki torpedo – prvi na svijetu, Žabica 4, od 14 do 20 sati

Otvaramo željezničko skladište za sve posjetitelje željne priče o Riječkom torpedu – prvom na svijetu, a od 14 sati uključujemo se uživo u program The Longest Night of Museums (organizator Wargaming) uz vođenu turu po izložbi na engleskom jeziku i Q&A u sklopu video-igre World of Warships i cjelodnevnog livestreama ekskluzivnih muzejskih tura poznatih svjetskih muzeja koji se bave pomorskom baštinom!

Obilazak svih lokacija je besplatan, uz promotivne cijene muzejskih izdanja i suvenira.

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke!

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content