Skip to main content

Već pola stoljeća Božić pokušava otkriti tajnu slike, u ovom slučaju  fotografske. Prvu fotografiju napravio je u proljeće 1971.  i tijekom proteklih 50 godina prošao je kroz raznovrsne  pokuse, kemije i alkemije. I nije dokučio tajnu koja se skriva u mračnom prostoru analognih ili digitalnih „kutija“. Sve što je u mraku  ili nastaje iz mraka jeste tajna i valja je otkrivati. Ova izložba posveta je toj tajni i  neizvjesnosti njezina otkrivanja. Ona nije retrospektivna,  već će biti izloženi radovi koji su nastali u 2021. godini. Ima tu analogne i digitalne fotografije,  alternativnih fotografskih procesa i mnogo eksperimenata. Neizvjesnost je stalni pratilac misterija fotografskog rada Borislava Božića zato što u analognim postupcima koristi fotografske  materijale kojima je rok istekao i zato što sam pravi, najčešće od kartona,  svoje fotoaparate, svoje camere obscure.

Božić je dobitnik Nagrade grada Rijeke za 2017. godinu. Godine 2019.  dobitnik je nagrade Tošo Dabac za fotografsko stvaralaštvo. Bio je član Umjetničkog savjeta HDLU-a Rijeka, predsjednik Fotokluba Rijeka i Fotosaveza Primorsko-goranske županije.

Izložba je postavljena na dvije lokacije – u „Kockici“ Muzeja grada Rijeke i u Galeriji Principij.  Izložba u Muzeju traje od 9. prosinca 2021. do 10. veljače 2022. godine. Postav u Galeriji Principij može se vidjeti od 11. do 20. prosinca 2021.

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content