Skip to main content

Rođendansku godinu Muzej grada Rijeke obilježiti će raznoraznim događanjima, predavanjima, predstavljanjima knjiga, vodstvima, radionicama. Sada je došao red da naše sugrađane počastimo dvama stručnim vodstvima:

Prvo vodstvo naziva Palača šećera: obnova od temelja do krova je u četvrtak, 9. svibnja u 17 sati i osvrće se na proces obnove oronule i nekorištene upravne zgrade rafinerije šećera izgrađene poloviom 18. stoljeća u novi prostor našeg muzeja. Posjetitelji će moći čuti kako je tekla obnova, pokoju riječ o restauratorskim radovima te postavljanju stalnog muzejskog postava. Za obilazak se potrebno najaviti na 051554270 od 10 do 18 sati.

Drugo vodstvo je izložbom Trideset godina Muzeja grada Rijeke u subotu 11. svibnja 2024. godine u 12 sati. Izložba predstavlja zbirke Muzeja te zanimljivu građu saklupljanu u prethodnih trideset godina, a donosi i pregled izložbi i muzejskih izdanja. U subotnjem điru izložbom prilika je vidjeti rijetko izlaganu fotografsku građu, zanimljive razglednice, kazališne kostime, poznata i nepoznata likovna djela, svakodnevne predmete s početka 20. stoljeća te lepezu proizvoda riječkih proizvodnji, kao i predmete iz vojne povijesti grada. Za obilazak je potrebno najaviti se na 051351092 ili na 0916067440 od 10 do 14 sati.

Na oba vodstva ulaz je besplatan!

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content