Skip to main content

U programu Brdo kulture sudjeluje i Muzej grada! 

Program je inicirao Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, traje od 5. do 31. listopada, a Muzej grada sudjeluje u njemu s nekoliko događanja.

Tako će u srijedu, 11. listopada, u 17.30 započeti stručno vodstvo stalnim postavom u Palači šećera. Posjetitelji će upoznati burnu riječku povijest u razdoblju od 18. do 21. stoljeća, slatku povijest kompleksa u kojemu se nalazi Muzej, te zanimljivu povijest kompleksa Benčić. Zbog ograničenog broja posjetitelja koji mogu sudjelovati u vođenom razgledavanju, obavezna je najava dolaska na telefon 051 554 270.

Dan potom, u četvrtak, 12. listopada, s početkom u 17 sati, u Palači šećera organizira se poučno-kreativna radionica za djecu „Izrada glava šećera – kampanula“. Polaznici će imati priliku okušati se u izradi šećernih glava kakve su se proizvodile u riječkoj Rafineriji šećera te se na interaktivan i zabavan način upoznati sa slatkom poviješću grada. Preporučena dob mališana je od 5 do 9 godina. Prijave su obavezne putem obrasca https://forms.office.com/r/9pFaLdCyEL.

U srijedu, 18. listopada, Muzej organizira stručno vođenje izložbom „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“. Izložba pruža uvid u rane radove bečkih umjetnika Gustava Klimta, Ernsta Klimta i Franza Matscha izrađenih 1885. za HNK Ivana pl. Zajca. Obilazak je predviđen u dva termina, što znači u 12 sati i u 17.30. Prijave su obavezne na telefon 051 554 270.

U četvrtak, 26. studenog, u Palači šećera bit će održana još jedna radionica za najmlađe. Njezin je naziv „Nove priče o Benčiću – priča o Muzeju grada Rijeke“. U njoj će se na interaktivan način upoznati s ustanovama kvarta Benčić, te stalnim postavom Muzeja grada. Sudionici će tražiti odgovore na razne vrste zadataka (šifrirana pisma, mozgalice, igre objašnjavanja i pogađanja pojmova) u prostoru stalnog postava. Radionica je za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce (od 11 do 15 godina). Počinje u 17 sati. Za sudjelovanje se valja najaviti putem online obrasca https://forms.office.com/r/PSfPeLDXy5

Pored programa u Palači šećera, Muzej organizira nekoliko programa u zgradi „Kockici“. Tako će se 24. listopada u 17.30 moći uz stručno vodstvo razgledati izložbu „Kolekcija Vugrinec – metamorfoza figurativnog (1880. – 1970.)“. Ona uključuje neka od najvažnijih djela hrvatske moderne umjetnosti od kraja 19. stoljeća do 70-ih godina 20. stoljeća. Tko ne stigne toga dana, dobro je znati da je Muzej uveo i dodatni termin, 8. studenog u 17.30. Prijave se primaju na telefon 051 554 270.

Telefonske prijave za stručna vodstva primaju se svim danima u tjednu osim ponedjeljka. Stručna vođenja su besplatna, kao i radionice za djecu. Prije početka stručnih vođenja, potrebno je kupiti muzejsku ulaznicu.

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content