Skip to main content

Grupa od 12 njemačkih novinara koji prate kulturna događanja za njemačke, austrijske i švicarske medije posjetilo je 25. listopada izložbu „Riječki torpedo – prvi na svijetu“. Bio je to drug dan njihova posjeta Rijeci, organiziran kao uvod u praćenje niza programa što se pripremaju u okviru projekta Europske prijestolnice kulture 2020. godine.
Izložbu su sa zanimanjem pogledali novinari medijskih kuća: Neue Zürcher Zeitung, Kulturzeitschrift Literární noviny, Landescho, Süddeutsche Zeitung, Neue Zürcher Zeitung, NZZ, Freitag, Blätter für deutsche und internationale Politik, Hintergrund, RBB Kulturradio, NDR Kultur, Neue Westfalische, Saarbrücker Zeitung, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Deutschlandfunk, RBB Inforadio/Kultur, 3sat Kulturzeit i Deutsche Presse-Agentur.
Na izložbu ih je povela prof. Angela Ilić s minhenskog Instituta za njemačku kulturu i povijest jugoistočne Europe na Sveučilištu Ludwig-Maximilian, a kroz izložbu ih je proveo ravnatelj Muzeja grada Rijeke Ervin Dubrović. On im je ujedno održao kratko izlaganje o povijesti Rijeke. Još jedno izlaganje u skladištu na Žabici novinari su imali priliku čuti od prof. Irvina Lukežića s riječkoga Filozofskog fakulteta, posvećeno Arturu Steinackeru, riječkom bankaru, glazbeniku i veleindustrijalcu.
Riječ je o prvoj studijskoj posjeti njemačkih novinara u nizu aktivnosti koje će Njemački kulturni forum za centralnu i istočnu Europu provoditi u Rijeci u povodu Rijeke – europske prijestolnice kulture 2020.

Poveznica / dugmePoveznica / dugme

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content