Skip to main content

Izložba „Riječki torpedo – prvi na svijetu“ sve je zanimljivija stranim medijima. Na najbolji mogući način potvrdio je to ovaj vikend, tijekom kojega su priloge o izložbi Muzeja grada Rijeke u skladištu na Žabici pripremali novinari iz triju zemalja. Prema njihovim riječima, želja im je predstaviti Rijeku i Hrvatsku u cjelini kao mjesta koja imaju i drukčije lice od dosad poznatog, a podjednako je zanimljivo, možda čak i više.

Nakon što su prilog o riječkom torpedu 5. rujna snimili djelatnici BBC-ja u sklopu reportaže o Rijeci za britanske gledatelje, u petak, 13. rujna, s izložbom su se upoznali mađarski novinari. Informacija o Rijeci kao mjestu rođenja torpeda i izložbi naći će mjesto u emisiji „Off the beaten track“ televizijske kuće Ozone. Mađarski novinari dodatno su zanimanje pokazali za priču o „Szent Istvanu“, jednom od najvećih ratnih brodova svoga vremena, izgrađenom u Rijeci i uništenom u torpednom napadu tijekom Prvog svjetskog rata. Dan nakon njih, u subotu, 14. rujna, prilog o izložbi došli su snimiti novinari vodećega češkog portala Novinky.cz. Za razliku od mađarskih turista, češki gosti još uvijek nam ne stižu u tolikom broju, pa je plasiranje priču o torpedu u češkom medijskom prostoru dobar poticaj da se to promijeni.

Privlačnost riječke priče o torpedu ovaj je vikend ujedno pokazao poziv u Muzej grada Rijeke iz grčkoga turističkog magazina „Travel“. Magazin izlazi u nakladi od stotinu tisuća primjeraka na engleskom jeziku u sklopu jednog od najvećih grčkih dnevnih listova „Kathimerini“, a međunarodna publika prati ga unutar lista „International Herald Tribune“. Urednicima magazina poslane su fotografije izložbe za preporuku posjetu Rijeci na njihovim stranicama, također na stranicama ostalih njihovih izdanja.

Da zanimanje stranih medijskih kuća za izložbu „Riječki torpedo – prvi na svijetu“ ima dobar učinak za promociju Rijeke i hrvatskog turizma, usporedno je u nedjelju, 15. rujna, pokazao grupni posjet 24 austrijska turista izložbi.

Poveznica / dugmePoveznica / dugme

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke!

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content