Skip to main content

U petak, 13. studenoga 2020., svečano je otvorena Palača šećera, novi dom Muzeja grada Rijeke. Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, tom se prigodom zahvalio svima koji su sudjelovali u procesu obnove i uređenja palače, naglasivši kako formiranjem kvarta kulture u bivšem industrijskom kompleksu Benčić cijela zona dobiva novo lice, čime ujedno nastaje novo gradsko središte. Svečanom otvorenju bio je prisutan hrvatski premijer Andrej Plenković, a među uzvanicima su bili ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i brojni drugi ugledni gosti.

Dan potom, od subote, 14. studenog pa sve do subote, 21. studenoga,  organizirano je otvorenje Palače šećera namijenjeno  javnosti, zaljubljenicima u Rijeku i njenu povijest, znatiželjnicima, građanima i gostima Rijeke. To znači kako se u tom razdoblju pozivu na posjet palači odazvao velik broj zainteresiranih, podižući besplatne ulaznice u Ri info na Korzu. Sve su ulaznice podignute u roku od 24 sata, zbog čega je uveden i dodatni svakodnevni termin razgledavanja. Posjeti su omogućeni uz stručno vodstvo muzejskog osoblja svaki dan u tom razdoblju od 11. do 18.30 sati, u razmacima od sat i pol. Redovi pred ulazom u palaču svjedočili su o odličnom odazivu posjetitelja, koji su u predviđenim terminima ulazili u dvije grupe po 25 osoba, uz poštivanje zaštitnih epidemioloških mjera. Obilasci oba kata s izložbenim postavom trajali su po 60 minuta, nakon čega se prostor dezinficirao da bi bio siguran za ulaženje sljedećih grupa posjetitelja. Reakcije posjetitelja na ono što mogu vidjeti u palači odreda su više nego pozitivne, vrlo često uz izraze oduševljenja i zdanjem i prikazom riječke povijesti u zdanju. Mnogima je 60 minuta bilo premalo, pa su po okončanju razgledavanja najavili ponovno posjećivanje Muzeja, čim se završi prvi val posjećivanja u sklopu otvaranja, sve da bi se mogli duže i detaljnije družiti s raskošnim interijerom palače i sada već stalnom izložbenom pričom o uzbudljivoj gradskoj prošlosti.

Close Menu

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE
Trg Riccarda Zanelle 1/1
Otvoreno: utorak – petak, od 10 do 13 sati i od 16 do 20 sati; subotom od 10 do 14 sati
Za poslovne suradnike: ponedjeljak – petak, od 8 do 16 sati                                                         Nedjeljom, ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

Palača šećera – stalni postav
Krešimirova 28
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 11 do 20 sati
Ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, željezničko skladište
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 14 do 20 sati, također uz najavu na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231.

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019

Skip to content