Skip to main content

Od subote, 14. studenog 2020. pa sve do subote 21. studenoga trajat će otvorenje riječke Palače šećera – novog sjedišta Muzeja grada Rijeke.  Nakon dvije i pol godine, koliko su trajali radovi na obnovi i uređenju zgrade te na stvaranju stalnog  postava o riječkoj povijesti, palača je spremna za posjetitelje. Zbog aktualne epidemiološke situacije, otvorenje Palače šećera trajat će više dana i u tom razdoblju razgledi će biti organizirani i besplatni za sve zainteresirane, svakoga dana od 11.00 do 18.00 sati.

Besplatne ulaznice za posjet palači i vođene obilaske stalnog postava Muzeja grada Rijeke, građani mogu podići u Ri-infu (Informativni centar Grada Rijeke, Korzo 18 b), od četvrtka, 12. studenog u 12.00 sati – radnim danom u vremenu od 8.00 do 16.00 sati (u popodnevnim satima te subotom i nedjeljom Ri info ne radi).

Obilasci se organiziraju od subote, 14. studenog, do subote 21. studenog, svaki dan (što uključuje 15. i 18. studenog). Riječ je o pet termina dnevno, dakle u 11, 12.30, 14, 15.30 i 17 sati. Zbog velikog zanimanja javnosti, uveden je još jedan, dodatni termin, od nedjelje, 15. studenog, do subote, 22. studenog, u 18.30 sati. Zbog poštovanja epidemioloških mjera, obilasci se organiziraju tako da u Muzej istovremeno ulaze dvije grupe po 25 osoba. Jedna će najprije razgledati prostor prvog kata, a druga prostor drugog kata te će se potom zamijeniti mjesta. Vođeni obilasci traju 60 minuta, nakon čega se prostor dezinficira u pauzi od 30 minuta kako bi bio siguran za ulazak sljedećih dviju grupa.

Na besplatnim ulaznicama navedeni su dan i sat kada posjetitelj može doći u obilazak palače i stalnog postava. Pridržavanje satnice važno je da bi se u prostoru osiguralo istovremenu prisutnost onoliko osoba koliko to dopuštaju epidemiološke mjere. Nošenje zaštitnih maski u palači je obvezno, a dezinficijensi za ruke postavljeni su na više mjesta u zdanju.

Skip to content