Sveučilište u Rijeci, Društvo Rijeka 2020 i Muzej grada Rijeke organizirali su 17. svibnja u muzejskom prostoru predstavljanje edukativnih publikacija „Brod 8961248“ putem radionice za djecu i mlade.

Edukativnom radionicom u jedno su se povezale priče o riječkoj povijesti, industrijskoj baštini i brodu Galeb, za koji se očekuje da sljedeće godine otvori vrata javnosti kao brod-muzej. Radionica je održana u povodu Dana muzeja, u trajanju od 45 minuta, a okupila je učenike od trećeg do šestog razreda osnovne škole. Osnovna zamisao organizatora bila je predstaviti izdanja nastala u želji da se riječki osnovnoškolci i srednjoškolci što bolje upoznaju sa svojim gradom. Riječ o tri publikacije „Brod 8961248“ namijenjene različitim uzrastima, što znači učenicima od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovne škole, te učenicima srednjih škola. Izdanja su nastala kao zajednički rad studenata Sveučilišta u Rijeci. Njihovi su nakladnici Muzej grada Rijeke, Društvo Rijeka 2020 i Sveučilište u Rijeci, a objavljivanje je financijski pomogla Primorsko-goranska županija.

Održanu radionicu vodio je tim Sveučilišta, u suradnji s muzejskom pedagoginjom Josipom Verbanac. Publikacije su dostupne djeci i mladima u Muzeju grada Rijeke.

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE
Trg Riccarda Zanelle (ex Muzejski trg) 1/1
Ponedjeljak – subota: 10 – 20 sati
Nedjelja: 10 – 15 sati
Blagdanom i praznikom zatvoreno.

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, Željezničko skladište
Otvoreno samo uz najavu na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019