Skip to main content

U „Kockici“ Muzeja grada Rijeke otvoren je 7. srpnja Svjetski bijenale studentskog plakata / World Biennal of Student Poster. Riječ je o manifestaciji koja se održava od 2003. godine u organizaciji Akademije umjetnosti Sveučilišta u Novom Sadu i redovito gostuje u Rijeci. Ovaj put stiže pred oči publike u ponešto drukčijem izdanju. Nakon prošlogodišnje stanke, uzrokovane covid razlozima, dobra suradnja Muzeja Grada Rijeke i Akademije umjetnosti nastavlja se „izložbom rezimeom“.
Umjesto predstavljanja najnovijih studentskih radova, nastalih tijekom posljednje dvije godine, Bijenale se fokusiralo na pogled unatrag. Pod nazivom “Best of the best 2003 – 2020”, priređena je izložba najuspješnijih plakata prikazanih na Bijenalu od njegova osnivanja do danas. Sada se može pogledati u Muzeju grada Rijeke, gdje manifestacija gostuje redovito, čineći to u alternaciji sa Svjetskim bijenalem studentske fotografije. Izložbeni radovi tradicionalno stižu u Novi Sad sa svih kontinenata, s potpisima više stotina sudionika, nakon čega žiri bira najbolje radove za izložbu. Ovaj put se predstavlja 50 radova, koji se odlikuju mladalačkom vrckavošću, artističkom inventivnošću i stvaralačkom zrelošću.
Izložbu je otvorio dekan Umjetničke akademije Siniša Bokan, a na otvorenju su također bili prisutni organizator riječkog nastupa Bijenala Ivan Karlavaris i profesorica Umjetničke akademije Dubravka Lazić. Izložba traje do 17. srpnja.

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content