Skip to main content

U „Kockici“ Muzeja grada Rijeke otvoren je 7. srpnja Svjetski bijenale studentskog plakata / World Biennal of Student Poster. Riječ je o manifestaciji koja se održava od 2003. godine u organizaciji Akademije umjetnosti Sveučilišta u Novom Sadu i redovito gostuje u Rijeci. Ovaj put stiže pred oči publike u ponešto drukčijem izdanju. Nakon prošlogodišnje stanke, uzrokovane covid razlozima, dobra suradnja Muzeja Grada Rijeke i Akademije umjetnosti nastavlja se „izložbom rezimeom“.
Umjesto predstavljanja najnovijih studentskih radova, nastalih tijekom posljednje dvije godine, Bijenale se fokusiralo na pogled unatrag. Pod nazivom “Best of the best 2003 – 2020”, priređena je izložba najuspješnijih plakata prikazanih na Bijenalu od njegova osnivanja do danas. Sada se može pogledati u Muzeju grada Rijeke, gdje manifestacija gostuje redovito, čineći to u alternaciji sa Svjetskim bijenalem studentske fotografije. Izložbeni radovi tradicionalno stižu u Novi Sad sa svih kontinenata, s potpisima više stotina sudionika, nakon čega žiri bira najbolje radove za izložbu. Ovaj put se predstavlja 50 radova, koji se odlikuju mladalačkom vrckavošću, artističkom inventivnošću i stvaralačkom zrelošću.
Izložbu je otvorio dekan Umjetničke akademije Siniša Bokan, a na otvorenju su također bili prisutni organizator riječkog nastupa Bijenala Ivan Karlavaris i profesorica Umjetničke akademije Dubravka Lazić. Izložba traje do 17. srpnja.

Close Menu

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE
Trg Riccarda Zanelle 1/1
Otvoreno: utorak – petak, od 16 do 20 sati
Za poslovne suradnike: ponedjeljak – petak, od 8 do 16 sati

Palača šećera – stalni postav
Krešimirova 28
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 11 do 20 sati
Ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, željezničko skladište
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 14 do 20 sati, također uz najavu na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231.

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019

Skip to content