Skip to main content

Muzej grada Rijeke ove se godine pridružuje obilježavanju Svjetskog dana turizma, dana kojim se želi podići svijest o ulozi turizma i pokazati kako on utječe na društvene, kulturne, političke i ekonomske vrijednosti u cijelom svijetu.

Upravo na tom tragu, Muzej 27. rujna 2023. daruje besplatno stručno vodstvo kroz sadržaje Palače šećera gdje se trenutačno mogu pogledati tri izložbe –  stalni postav posvećen povijesti Rijeke, izložbu „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“ koja je posvećena ranim radovima jednom od najslavnijih umjetnika svih vremena te gostujuću izložbu „Slatki život – 100 godina tvornice Zvečevo“, o poznatoj hrvatskoj tvornici alkohola i čokoladnih proizvoda iz Požege.

Stručno vođenje izložbama održati će se 27. rujna u dva termina, prvi u 12 sati na engleskom jeziku, a drugi u 17:30 sati na hrvatskom jeziku.

Obvezna je prijava na vođene posjete na telefonski broj 051 554 270 od 12 do 17 sati sve do 26. rujna, a stručni obilazak je besplatan  uz kupovinu ulaznice.

Nakon vođene ture posjetitelji će moći sudjelovati u kratkom kvizu, a one najuspješnije očekuju prigodne nagrade. Kviz će se provesti u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci.

Također, tog dana posjetitelje očekuje popust na određena muzejska izdanja, što je definitivno dobar razlog za posjet!

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content