Skip to main content

U Noći muzeja, 26. siječnja, Muzej grada Rijeke iznova će radosno dočekati posjetitelje. I to u Palači šećera, koja će toga petka biti otvorenih vrata od 18 do 24 sata. U Palači vas čekaju slobodan ulaz, te prigodna prodaja vlastitih izdanja i suvenira po sniženim cijenama.

Pripremili smo i dvije besplatne radionice za djecu i odrasle:

Prva je posvećena oslikavanju lica. Voditeljica je Beadrana Rošer, a s njom o društvu lica malih i velikih pretvorit će se u slikarska platna. Kakva? Pa naravno, na korak do remek-djela. Radionica se održava u Fumijevoj dvorani, počinje u 19.30 i traje do 21.30 sati. Boje koje se koriste izrađene su na vodenoj bazi, a nakon korištenja lako se skidaju blagim sapunom i vodom. Prijave na radionicu nisu potrebne. Dovoljno je doći i uključiti se.

Druga radionica ima naziv „Ja ne znam crtati“. Kako sad to, u Muzeju koji čuva mnogo lijepih crteža i slika? Objašnjenje je sljedeće – često oko sebe čujemo izraz „ja ne znam crtati“, izrečen u bojazni da okolina ne bude previše kritična prema našem crtačkom umijeću,  zbog čega se mnogi ne usude čak ni probati crtati. Ova radionica to će promijeniti. Njome pomičemo granice tradicionalnog shvaćanja tehnike crtnja, te raznim vježbama oslobađamo svoju kreativnost. Fokus je na procesu stvaranja, eksperimentirajući motivima, tehnikama i načinima za ostavljanje traga na papiru. Radionica se održava na polukatu Palače, vodi je Tanja Blašković. Prijave za sa sudjelovanje su putem obrasca https://forms.office.com/r/mtTUP0Vn93.

Svi programi održavaju se u Palači šećera. Zgrada „Kockica“ je u Noći muzeja zatvorena (zbog pripreme nove izložbe). Palača šećera u subotu, 27. siječnja, neće raditi. U nedjelju, 28. siječnja, nastavlja rad prema redovnom radnom vremenu.

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content