Skip to main content

U tijeku je obnova zgrade Muzeja grada, otvorene 1976. u neposrednom susjedstvu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Radovi na „kockici“ krenuli su početkom kolovoza i obuhvaćaju obnovu elektroinstalacija, rasvjete, klimatizacije i sigurnosnog sustava. Kada kažemo sigurnosni sustav, mislimo na sve njegove sastavnice, što znači na protupožarni sustav, sustav videonadzora te alarmni sustav. Ti su zahvati neophodni da bi zgrada postala uređena prema današnjim najstrožim muzejskim standardima.
Zahvati moraju biti završeni do otvorenja izložbe „Nepoznati Klimt“ u srpnju 2020. godine. Štoviše, zgrada već u svibnju sljedeće godine mora biti spremna za početak radova na scenografiji izložbe i za prihvat djela Gustava Klimta. I svi radovi u interijeru zgrade bit će podređeni toj organizacijski i tehnički zahtjevnoj izložbi. Pored ostalog, u Muzeju je neophodno uređenje sanitarija te izgradnja pristupne rampe za invalide koju moraju imati javne ustanove, posebno muzeji.
Radovi na „kockici“ odvijaju se u sklopu projekta energetske obnove kojim se objekti u vlasništvu Grada Rijeke obnavljaju dijelom zahvaljujući nepovratnim sredstvima EU fondova. Obnova Muzeja je projekt vrijedan 3,092 milijuna kuna, od čega EU fondovi pokrivaju 791 tisuću kuna.
Dok se zahvati ne završe, „kockica“ će biti bez postavljenih izložbi.

Skip to content