Skip to main content

Zimska priča iz Benčića, manifestacija koja je po prvi puta održana 2021. godine, organizira se i treći put te nudi bogat osmodnevni program kojim će riječki kvart kulture u ovo predblagdansko vrijeme dodatno oživjeti!

U tjednu od 15. do 22. prosinca 2023. prostor Dječje kuće, Muzeja Grada Rijeke i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te prostor dvorišta u “Benčiću” ispred buduće Gradske knjižnice Rijeka bit će poprište šarolikih događanja namijenjenih najširoj publici te posebno djeci.

Kreativne radionice, svirke, izložbe, predavanja, susreti… sve će to biti dio prosinačkog đira Benčićem. I svi su pozvani doći u đir.

Zimska priča otvara se 15. prosinca u 18.30 sati u dvorištu Benčića paljenjem rasvjete, showom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke i nastupom Limene glazbe Trsat.
Pozivaju se sva djeca, roditelji, bake i djedovi da detaljan program Zimske priče iz Benčića te da se na vrijeme prijave na ona događanja za koja je, zbog ograničenog broja polaznika, nužna prethodna prijava.

Programi Muzeja grada Rijeke u Zimskoj priči

Ciklus radionica animiranog filma inspirirane ljepotom Rijeke i naslijeđem Gustava Klimta

Otkrijte čaroliju animiranog filma na radionicama koje spajaju tehnologiju i kreativnost!

Smještene u srcu grada Rijeke, u Muzeju grada Rijeke i Centru tehničke kulture, ove radionice predstavljaju spojeni ciklus doživljaja inspiriranog naslijeđem velikog Gustava Klimta i bogatstvom riječkih znamenitosti. Upoznajte djela Gustava Klimta kroz izložbu “Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza”, kao i priču o umjetnikovom životu i slavnom zlatnom periodu. Istaknite svoju kreativnost kroz raznolike animirane i video tehnike: crtanje, kolažiranje, stop-motion, timelapse i mnoge druge! Koristite foto i video snimanje, mobilne aplikacije i računalne programe kako biste iskusili raznolikost tehnologije i izrazili vlastitu likovnost.

Pridružite nam se na putovanju kroz svijet animacije i otkrijte kako tehnologija može postati vaš vlastiti alat za izražavanje kreativnosti!

 • Trajanje: 6 dana
 • Mjesto i vrijeme održavanja:
  • Palača šećera (Krešimirova 28): 12. 12., 13. 12., 15. 12. od 17:00 do 19:00h i 16.12. od 10:00 – 12:00h
  • Centar tehničke kulture (Školjić 6): 12. i 21.12. od 17:00 – 19:00h
 • Dob: 9 – 15 godina
 • Cijena: 15 € za cijeli ciklus od 6 dana, za drugo dijete iz obitelji cijena ciklusa radionica iznosi 10 €
 • Organizator: Muzej grada Rijeke
 • Izvođači: Josipa Komljenović i Suzana Ravaršan, likovne pedagoginje Udruge AnimatoRi
 • Broj sudionika je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto putem online obrasca: https://forms.office.com/r/47ATgw3WuE

Dvodnevna Punch needle radionica - izrada Božićnih ukrasa

Punch needle je posebna igla kojom se izrađuju tapiserije. Ova vrlo zanimljiva tehnika dopušta igru s različitim teksturama, a završni rezultat nešto je između veza, tepiha i tapiserija. Kroz radionicu, polaznici će naučiti kako se ovaj alat koristi, koje su njegove mogućnosti te će potom svatko izraditi unikatan vuneni ukras.

 • Trajanje: 2 dana
 • Mjesto i vrijeme održavanja Palača šećera (Krešimirova 28): 20. i 21. 12. od 17:00 do 19:00 sati
 • Dob: 10+ godina
 • Cijena: 10 € za dva dana
 • Organizator: Muzej grada Rijeke
 • Izvođač: umjetnica Tanja Blašković
 • Broj sudionika je ograničen. Rezervirajte svoje mjesto putem online obrasca: https://forms.office.com/r/ckYM0FBnQL

Muzejska Božićna tombola

Tombola će trajati od dana 15.12. (10:00 sati) do 22.12. (18:00 sati), dok je 18.12. izuzet iz tombole jer je Muzej zatvoren za posjetitelje.  Sudionik u tomboli postaje se kupovinom ulaznice za Muzej – svaka kupljena ulaznica posjetitelja ulazi u bubanj za izvlačenje u tomboli

  • Fond nagrada uključuje: slagalice, šalice, magneti, novčanici, šećerni stošci, ulaznice, a glavna nagrada je Katalog stalnog postava.

Dobitnici nagrada bit će izvučeni nasumično putem računalnog programa 23. prosinca u 12 sati. Brojevi dobitnih listića/ulaznica bit će objavljeni na službenoj web stranici Muzeja grada Rijeke (www.muzej-rijeka.hr), na Facebook stranici muzeja (https://www.facebook.com/muzej.grada.rijeke/), na Instagram stranici Muzeja (https://www.instagram.com/muzejgradarijeke/) te oglasnoj ploči u Palači šećera. Nagrade dobitnici preuzimaju osobno uz predočenje ulaznice sa dobitnim serijskim brojem na adresi Muzeja grada Rijeke, Krešimirova 28, u roku od 30 dana od dana objave dobitnih listića. Ako dobitnik u roku ne podigne nagradu, gubi pravo na nagradu.

Besplatno stručno vodstvo za građanstvo stalnim postavom, izložbom Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza te izložbom Kazalište priča II – Izbor scenografskih rješenja Doriana Sokolića za riječko Kazalište

Posjetitelji će moći 20.12. u 17:30 upoznati burnu riječku povijest u razdoblju od 18. do 21. stoljeća te slatku povijest kompleksa u kojemu se nalazi Muzej. Kroz vodstvo izložbom Nepoznati Klimt upoznati će rane radove bečkih umjetnika Gustava Klimta, Ernsta Klimta i Franza Matscha izrađenih 1885. za HNK Ivana pl. Zajca, a vodstvom izložbom Kazalište priča II upoznati će makete koje je Dorian Sokolić izradio 1980-ih kao glavni scenograf riječkog kazališta pripremajući se za izradu inscenacija za operne spektakle kao što su Aida, Norma, Nabucco, Trubadur i druge. Obavezna je najava dolaska na telefon 051 554-270.

Telefonske prijave primaju se svim danima u tjednu osim ponedjeljka, a prije početka stručnih vođenja, potrebno je kupiti muzejsku ulaznicu.

Organizatori programa Zimske priče iz Benčića su gradske ustanove u kulturi: Art kino Croatia, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Muzej Grada Rijeke.

Svi poručuju: vidimo se u Benčiću!

U Palači šećera uz stalni izložbeni program možete vidjeti i izložbe Nepoznati Klimt: ljubav, smrt, ekstaza te Kazalište priča II – Izbor scenografskih rješenja Doriana Sokolića za riječko Kazalište. Radno vrijeme Palače je od utorka do nedjelje od 10 do 18 sati.

Cijene zajedničkih ulaznica za stalni postav Palače te popratne izložbe je:

 • pojedinačna za odrasle – 7,90 €
 • ulaznica za učenike, studente, umirovljenike – 3,90 €
 • Obiteljska ulaznica – dvoje djece i dvoje odraslih – 17 €
 • Besplatno: djeca do 7 godina, osobe s invalidnošću, članovi ICOM-a i HMD-a i predstavnici medija (uz predočenje iskaznice)
 • 10- 20% popusta na muzejska izdanja i suvenire

Pretplatite se na newsletter i budite u toku s događajima u Muzeju grada Rijeke!

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Muzej Grada Rijeke·

Skip to content