Skip to main content

U Muzej grada Rijeke ušli su ovih dana policijski službenici Interpola i Europola, čineći to po službenoj dužnosti. Njihova akcija pokazala se više nego uspješnom, u Muzeju su pronašli upravo ono zbog čega su u njega ušli.
Na svu sreću, a što u njihovu poslu nije uvijek slučaj, riječ je o skupini policijskih pregovarača koji su posjetili Muzej grada na obostrano zadovoljstvo. Učinili su to u sklopu višednevnoga međunarodnog seminara za policijske pregovarače, koji se sredinom rujna održavao u Valbandonu, u organizaciji Zapovjedništva Specijalne policije Republike Hrvatske. Pored domaćih predstavnika, na seminaru su sudjelovali policijski pregovarači iz Francuske, Njemačke, Italije, Slovenije, Britanije i većine ostalih europskih zemalja. Seminar u Valbandonu organizira se posljednjih godina kao redovit oblik obrazovanja za tu vrstu policijskih djelatnika, a ovogodišnja je novost da su na njemu prvi put sudjelovali pregovarači iz SAD-a.
Stavljajući u obrazovni program posjet izložbi „Riječki torpedo – prvi na svijetu“, u Muzej grada stigla je 12. rujna grupa od gotovo 30 polaznika seminara. Izložbenim prostorom na Žabici proveo ih je muzejski suradnik i ekspert za torpedistiku Goran Pernjek. Pregovarači iz Interpola i Europola zadržali su se na izložbi skoro dva sata.

Skip to content