Skip to main content

Netko je već rekao – život je ozbiljna stvar kojoj treba pristupiti na manje ozbiljan način. Ako je ikada to vrijedilo, onda je vrijedilo jučer, na prvog travnja. Ili prvog aprila, ako se komu tako više dopada, jer mu bolje “sjedi u uhu”. Jučer smo lansirali vijest o izvanrednom otkriću nove slike Gustava Klimta u Muzeju, računajući kako će uvijek biti onih koji se neće isprva dosjetiti kako je na djelu međunarodni dan šale. A i onih koji to hoće, ali će se svejedno dobro nasmijati.

U kojoj god ste se skupini našli, dobro je.  Muzej zahvaljuje svima koji su nas cijeli dan jučer nazivali i čestitali na sjajnom otkriću. Istina, ima takvih i danas. Valjda se malo sporije bude. Ravnatelju telefon nije prestajao zvoniti, s druge strane su bili žustri medijski poslenici. Posebno zahvaljujemo u ime našega tehničara Matea Matijevića, “najzaslužnijeg” za otkriće Klimtove nove slike, koji je u očima mnogih postao heroj dana, a čestitke mu ne prestaju pljuštati. Zaslužio je, zavidimo mu. Valjda će se i nama ostalima u Muzeju tako posrećiti.

Što nam slijedi poslije 1. aprila? Danas, 2. travnja 2021., muzeje su u nas zatvorili jer da je tako bolje zbog virusne epidemije. Znamo već, sljedeća dva tjedna su u tom pogledu ključna. Nije šala. I baš zato, smijeh nam je važniji nego ikad.

Close Menu

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE
Trg Riccarda Zanelle 1/1
Otvoreno: utorak – petak, od 10 do 13 sati i od 16 do 20 sati; subotom od 10 do 14 sati
Za poslovne suradnike: ponedjeljak – petak, od 8 do 16 sati                                                         Nedjeljom, ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

Palača šećera – stalni postav
Krešimirova 28
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 11 do 20 sati
Ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, željezničko skladište
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 14 do 20 sati, također uz najavu na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231.

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019

Skip to content