Skip to main content

Korak po korak, palača Šećerane mijenja vlastito lice i u tom je procesu doista odmakla. Ne odnosi se to samo na vanjske dijelove zdanja, vidljive svakom prolazničkom oku nakon uklanjanja dijela građevinskih skela, nego i na unutrašnjost objekta.
Izvještaj s gradilišta kaže kako je dio radova u interijeru okončan, unatoč teškoćama što ih je posljednja dva-tri mjeseca donijela virusna epidemija. Na palači su ugrađena sva ulazna vrata, postavljena bravarija, ugrađena su također oba dizala, što će reći teretni i onaj za posjetitelje zdanja, odnosno osoblje Muzeja. U sanitarnim čvorovima postavljene su keramičke pločice i ugrađene sanitarije, a na prvom katu je u svim prostorijama vidljiv novi parket.
U tijeku su završni zahvati vezani uz postavljanje parketa u ostalim dijelovima zgrade. Također postavljanje drvene stolarije, što se prije svega odnosi na unutrašnja vrata, kojih je 70 posto u objektu već stavljeno na mjesta gdje trebaju biti. Usporedno se odvijaju soboslikarski i kamenarski poslovi. Na zapadnoj strani zgrade radi se na završavanju fasade. Ne stoje ni protupožarni zahvati, odnosno završava se evakuacijsko stubište.
Na dnevni red je došlo i unutrašnje stubište palače, a većina radova kojima će vratiti svoj nekadašnji sjaj upravo je u tijeku.

Close Menu

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE
Trg Riccarda Zanelle 1/1
Otvoreno: utorak – petak, od 10 do 13 sati i od 16 do 20 sati; subotom od 10 do 14 sati
Za poslovne suradnike: ponedjeljak – petak, od 8 do 16 sati                                                         Nedjeljom, ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

Palača šećera – stalni postav
Krešimirova 28
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 11 do 20 sati
Ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, željezničko skladište
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 14 do 20 sati, također uz najavu na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231.

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019

Skip to content