Korak po korak, palača Šećerane mijenja vlastito lice i u tom je procesu doista odmakla. Ne odnosi se to samo na vanjske dijelove zdanja, vidljive svakom prolazničkom oku nakon uklanjanja dijela građevinskih skela, nego i na unutrašnjost objekta.
Izvještaj s gradilišta kaže kako je dio radova u interijeru okončan, unatoč teškoćama što ih je posljednja dva-tri mjeseca donijela virusna epidemija. Na palači su ugrađena sva ulazna vrata, postavljena bravarija, ugrađena su također oba dizala, što će reći teretni i onaj za posjetitelje zdanja, odnosno osoblje Muzeja. U sanitarnim čvorovima postavljene su keramičke pločice i ugrađene sanitarije, a na prvom katu je u svim prostorijama vidljiv novi parket.
U tijeku su završni zahvati vezani uz postavljanje parketa u ostalim dijelovima zgrade. Također postavljanje drvene stolarije, što se prije svega odnosi na unutrašnja vrata, kojih je 70 posto u objektu već stavljeno na mjesta gdje trebaju biti. Usporedno se odvijaju soboslikarski i kamenarski poslovi. Na zapadnoj strani zgrade radi se na završavanju fasade. Ne stoje ni protupožarni zahvati, odnosno završava se evakuacijsko stubište.
Na dnevni red je došlo i unutrašnje stubište palače, a većina radova kojima će vratiti svoj nekadašnji sjaj upravo je u tijeku.

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE                                     Trg Riccarda Zanelle 1/1                                                  Za posjetitelje izložbi privremeno zatvoreno.
Za poslovne suradnike:
ponedjeljak – petak, od 8 do 16 sati

Palača šećera – stalni postav
Krešimirova 28
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 13 do 19 sati
Ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, željezničko skladište
Otvoreno uz najavu, na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231.

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019

Skip to content