Skip to main content

Za svoj 37. rođendan, vokalna skupina Putokazi premijerno je prikazala omnibus “Meandri” u Palači šećera, promovirajući na taj način novi gradski kulturni prostor i kao mjesto “živih” događanja. Riječ je o filmskoj inačici glazbenog albuma “Meandri”, posljednjega diskografskog izdanja Putokaza. Omnibus je prikazan 20. veljače u Svečanoj dvorani, nakon što je sniman na brojnim kvarnerskim lokacijama, uključujući Rijeku, kanjon Rječine i Istru. Autorski ga potpisuje Gea Rajić, lirski eksperimentalno slijedeći glazbeno putovanje Putokaza onim dijelom života koji znamo kao prolaznost i smrt.

Premda je ne treba svoditi aktualnu epidemiološku situaciju u čijem je središtu virus covida (album se pojavio u javnosti uoči epidemije), tema je uspostavila neočekivano čvrstu poveznicu s trenutkom. Istočni zid Svečane dvorane je tijekom 40-minutnog audio-vizualnog predstavljanja omnibusa poslužio kao filmsko platno, nudeći novo čitanje događajnih potencijala prostora.

Close Menu

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE
Trg Riccarda Zanelle 1/1
Otvoreno: utorak – petak, od 10 do 13 sati i od 16 do 20 sati; subotom od 10 do 14 sati
Za poslovne suradnike: ponedjeljak – petak, od 8 do 16 sati                                                         Nedjeljom, ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

Palača šećera – stalni postav
Krešimirova 28
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 11 do 20 sati
Ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, željezničko skladište
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 14 do 20 sati, također uz najavu na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231.

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019

Skip to content