Skip to main content

Izložba „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“ u Muzeju grada Rijeke krenula je 20. travnja otvorenjem samo za medijske djelatnike, u skladu s tadašnjim protuepidemijskim mjerama. Nakon što su mjere promijenjene, izložbu se otvorilo i za javnost, što je u Palaču šećera, gdje je „Nepoznati Klimt“ postavljen, dovelo velik broj posjetitelja.
Vrhunac je zabilježen ovoga ljeta, kada je turistička sezona iznova poprimila prijeepidemijske konture, a strani gosti dobro reagirali na tvrdnju o međunarodnoj zanimljivosti riječkoga Klimta. Izložbu je tijekom lipnja – u zajedničkom paketu s posjetom stalnom postavu o povijesti Rijeke u istoj zgradi – posjetio 731 posjetitelj. Srpanj je potvrdio da se turistički kotač ubrzava, pa je „Nepoznatog Klimta“ vidjelo 1476 posjetitelja. Kolovoz je donio vrhunac s 1936 posjetitelja. Ukupno gledajući, u tri ljetna mjeseca izložbu je vidjelo 4.173 posjetitelja.
Brojke bi zasigurno bile i više da nije bilo ovoljetnih ekstremnih temperatura, koje su oduzimale volju za šetnjom gradom i obilaskom njegovih kulturnih točaka. U danima najviših temperatura posjet Muzeju očekivano je padao, a za normalnijeg vremena rastao. Potvrđuje to podatak kako je rekordan dnevni broj posjetitelja zabilježen po završetku najvrućeg razdoblja, u drugoj polovici kolovoza. Tako je „Nepoznatog Klimta“ 17. kolovoza vidjelo 214 posjetitelja. Među stranim turistima izložbu su najviše posjećivali Nijemci, Nizozemci i Austrijanci, za njima su slijedili Talijani. Koliko god im se ponudilo promotivnih materijala o aktualnim izložbama, taj je u njihovim rukama još brže nestajao.

Close Menu

Radno vrijeme:

MUZEJ GRADA RIJEKE
Trg Riccarda Zanelle 1/1
Otvoreno: utorak – petak, od 10 do 13 sati i od 16 do 20 sati; subotom od 10 do 14 sati
Za poslovne suradnike: ponedjeljak – petak, od 8 do 16 sati                                                         Nedjeljom, ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

Palača šećera – stalni postav
Krešimirova 28
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 11 do 20 sati
Ponedjeljkom i blagdanom zatvoreno

„Riječki torpedo – prvi na svijetu“
Žabica 4, željezničko skladište
Otvoreno: utorak – nedjelja, od 14 do 20 sati, također uz najavu na tel: 051/351-092 ili mob: 091/502-1231.

© MUZEJ GRADA RIJEKE 2019

Skip to content