Skip to main content

Svjetski bijenale studentskog plakata manifestacija je koji se održava od 2003. godine u organizaciji Akademije umjetnosti Sveučilišta u Novom Sadu. Pred oči publike ovaj put stigla je u manje očekivanom izdanju. Nakon prošlogodišnje stanke uzrokovane covidom, dobra suradnja Muzeja Grada Rijeke i Akademije umjetnosti nastavljena je „izložbom rezimeom“.
Umjesto predstavljanja najnovijih studentskih radova, nastalih tijekom posljednje dvije godine, organizator se odlučio predstaviti presjek dosadašnjih aktivnosti. Pod nazivom Best of the best 2003 – 2020, priređena je izložba najuspješnijih plakata prikazanih u posljednjih skoro dvadeset godina, od osnivanja Bijenala do danas. Može se pogledati u Muzeju grada Rijeke, u „Kockici“, gdje Bijenale redovito gostuje, čineći to u alternaciji sa Svjetskim bijenalem studentske fotografije.
Kako je pokazalo dosadašnje iskustvo, radovi pristižu u Novi Sad sa svih kontinenata, s autorskim potpisom više stotina sudionika, među kojima međunarodni žiri bira za izložbu najbolje. Na ovogodišnjem Bijenalu odlučilo se predstaviti 50 radova, koji se odlikuju mladalačkom vrckavošću, artističkom inventivnošću i stvaralačkom zrelošću.
Izložba traje od 6. do 18. srpnja 2021.

Skip to content